středa 13. června 2012

World of Coffee Vienna 2012

Až do pátku se ve Vídni koná World of Coffee 2012 a součástí je i World Barista Championship (mistrovství světa baristů, kam postupují nejlepší baristé z jednotlivých národních soutěží) a World Brewers Cup (to samé, ale se zaměřením na alternativní metody přípravy kávy).



Pokud se do Vídně nedostanete, můžete všechna vystoupení sledovat online. Je to vzrušující podívaná, časový limit je 15 minut a soutěžící musí připravit 4 espressa, 4 cappuccina a 4 vlastní nápoje (základem musí být minimálně espresso). Hodnotí se snad úplně všechno, hlavně však samozřejmě chuť nápojů a prezentace. V posledních letech se v této soutěži klade velký důraz na původ kávy, takže soutěžící často popisují, jak svou soutěžní kávu objevili.

Včera soutěžil nejlepší český barista roku 2012 Adam Neubauer z Coffee Lounge, měl moc hezkou prezentaci, ale bohužel o 4 vteřiny překročil časový limit. V Brewers Cupu, Latté Artu a v Coffee in Good Spirits nás bude reprezentovat Jakub Hartl, v Cup Tastingu Jan Komárek. Kafe na kole! drží palce!

Žádné komentáře:

Okomentovat